14 Mart 2010 Pazar

Michelle, don paca ve yeni evim...

Once Turklugun, sonra da ailemin sanindandir mantiksizlikla veya haksizlikla karsilasinca tepkileri bazen abartmak, acikcasi sinir katsayisinin tavan yapmasi. "Salterin atmasi" en guzel tanimlama bence. Kendimi bu konuda ne kadar egittiysem de arada hortlayiveriyor ki dun de hortlama gunuydu hepimizin ustune afiyet. Ama gercekten cok hakliydim (tabi ki)!!! En celik sinirli adam bile o resepsiyondaki Michelle'in girtlagina sariliverirdi valla. Ben sadece "mudurunle konusucam ben senin, bana mudurunu getir" cikisiyla sinirli kaldim neyse ki:)

Simdi efenim olay soyle cereyan etti: Geldigimden beri kat koridorunda acayip bir koku var ve eve de siniyor; isin kotu tarafi, havalandirmak icin balkon kapisini acinca da asagida restoranlar var, onlarin bacasi benim bulundugum kata yakin (4 kat), bu sefer de yemek kokusu iceriyi sariyor. Glade falan aldim yani, 3 hafta dayandim. Hadi yemek kokusunu gectim de koridordaki koku icin bir-iki kere sikayette bulunmustum onceden. Neyse, resepsiyondaki arkadaslar shift'li calisiyor tabi, dun de Michelle vardi sansima. Ona da bir kez daha soyledim cunku hakikaten fena yani koku. Dedim "mumkunse ben oda degistirmek istiyorum" ki bu benim icin de kolay degil, eve nufuz etmisim coktan zira, tekrar toparlanicam vs. "Bana 10 dakika ver" dedi ama belli suratindan hic hosuna gitmedi bu olay; ben de alisverise gittim o ara. Dondugumde gelismeleri sordum ve yemin ederim o dakikaya kadar medeniyetin dorugundayim.. Demez mi bana, sinir uclarimla oynayan bir tavirla, "ben gittim baktim, koku moku yok" orda. Bir de gozlerini devirmez mi sanki yalan soyluyormusum gibi! Ay yazarken bile sinirlendim bak :)) Oyle bagris cagris olmadi tabi ama gayet gergin bi konusmadan sonra "tamam yardim falan istemiyorum senden" diyip olay mahalini terkettim. Ama alamadim hirsimi, odadan (evden herneyse iste) asagiyi arayip "bana mudurunu bagla" cumlesini sarfediverdim. Ben ne bileyim bu kadar etkili olacagini:))) Simdi gelin devamini okuyun!

Telefonda, musteriye nasil davranmasi gerektigi konusunda bir brief te verdikten sonra kapattik ve 10 dakika sonra Michelle aradi yine, "ben bir oda ayarladim gormek ister misiniz" diye. "Tamam' dedim ve ikimizde de 5 karis surat bulustuk yeni odaya bakmak icin. Bu arada, bulusma yeri benim bulundugum katti ve asansorden indiginde suratini ister istemez burusturdugunu farkettigimde gozlerimden zafer kivilcimlari fiskirmis olacak ki, burun deliklerini ve fonksiyonlarini yeni kesfetmis gibi bir ifadeyle "haklisiniz simdi aldim ben de, kokuyor" demek zorunda kaldi Michelle. Neyse; beni bir odaya goturdu ki 6 katta bu defa, oncekinin en az 2 kati!!! Beni o an gorseniz olurdunuz gulmekten, hiiiic renk vermedim, "a evet burasi kokmuyo, eh peki o zaman" dedim ama icimden 9-8'lik gobekler halindeyim:))

Bitmedi...
Esyalarimi topladim ve simdi detaylara girmiycem ama yeni odada eskisinde ne olmasini istediysem, ve yoktu ise, oldugu icin artik evrene mi kime tesekkur etmeli diye dusune dusune, elimde bavullarim seke seke yeni odama gittim kiiiiiiiiiiii... Iceride bi adam, don paca:))))) Baya don paca ama! O bana ben ona sok halinde 30 saniye baktiktan sonra kendimi bir kez daha resepsiyonda Michelle'in karsisinda buldum. Zira kendisi beni duygudan duyguya savurarak Pazar gunumu sizofrenik bir hale getirmis kisiydi. Ben eski odayi toparlayana kadar hayalimdeki odam don-pacaya verilmisti!! Bu sefer cok magrur ve magdurdum, Michelle ise mahcup! Boylece, bana yeni bi oda daha ayarlamak zorunda kaldi ki, binanin en ust katinda ve ne yemek kokusu, ne sacma gurultuler, ne diger kokular... Ve mosyo don paca'nin odasiyla ayni buyuklukte:)

Sonuc olarak su an Michelle'le kankayiz. Bu sabah ise giderken karsilastigimizda nerdeyse opucektik birbirimizi:) Yeni evime kahveye cagirirsam sasirmayin yani. Sevdigimiz bir atasozumuzle noktaliyorum bu yaziyi: Deli deliyi gorunce sopasini saklarmis:))

2 yorum:

  1. Biraz daha kassan goktelenin terasinda bi suiti kapacakmissin...Mosyo don pacaya iyi baktin dimi kismetini tepmis olma sakin hahahahaha

    YanıtlaSil
  2. bu muhtemel ask onu gordugum ilk anda baslamadan bitti, inan bana :))

    YanıtlaSil