4 Mart 2010 Perşembe

artik gunduzleri hayalet gibi gezmek yerine geceleri uyuyabilen bir insanim!

Gercekten fenaydi...
Bunun kendini sartlamakla falan ilgisi yokmus; `olan` birseymis meger. Ben normalde vurdu mu kafayi uyurum sabaha kadar misil misil. Cooook nadiren arada uyanirsam da `noolur daha en az 2 saat olsun uyanmama` diye bir rituelim vardir. Pazar gecesi 12 gibi yattim; ne de olsa ertesi gun ilk is gunuydu. Sonra uyandim bi ara; alisildik cumleyi kurdum ve saate bir de baktim ki daha 01.30!!!! O ne sevinc ne senlikti yarabbim! Daha bir suru saat vardi uykuda gececek; nerden bilirdim ki bunye benim 1.5 saatlik uykuyu oglen uykusu falan zannedip gayet dinc bir bicimde uyanmis olsun?? Bilemezdim; bilemedim... Uzun lafin kisasi; non smoking odamda dus kabinine girip havalandirmaya dogru ufleyerek sigaralar icip tum mini bari tukettikten sonra uyudum; diyecegimi saniyorsaniz yanildiniz sevgili okuyanlar. Zira uyuyamadigim gibi ilk is gunume cakirkeyif ve 1.5 saatlik uykuyla baslamak zorunda kaldim!!! Ama neyse ki bu sok gelisme Sali gununden itibaren yorgunluk komasina girmeme ve uykumun da duzene girmesine vesile oldu. Sonucta jet lag hikayem budur; artik geceleri uyuyabilen normal bir insanim. Buranin yerlisi oldum sayilir yani bi cesit.

Haftasonu yazmayi dusunuyorum daha uzun uzun ama yine bazi notlar vereyim:
# Bu bilinen bir sey aslinda ama arkadaslarimiz `no` degil `noooooooyyyyy` diyolar
# `No problem` diyene rastlamadim henuz; hep `no worries`. Ama bi de `no drama` diyenler var ki favorimdir bundan boyle
# Oldu ki araba kullanirken sapagi kacirdiniz; gideceginiz yere `en az` yarim saat geciktiniz demektir. Ben boyle sey gormedim.. Normalde ise gidis donus herbiri 45 dakika. Ama benim skorlarin en iyisi 1 saat 20 dakika! Henuz kaybolmadan herhangi bir lokasyona ulasmis degilim. Umudum var ama; hirs yaptim!
# Yapilabilecek maksimum surat 70. Heryerde speed camera var. Hele school zone sozkunusuysa 40km ile gitmek zorundasiniz. Yani demin dedim ya 45 dakika ise gidis diye; o aslinda maximum yarim saattir.
# Darling Harbourda dunyanin en buyuk 3D sinemasi varmis. Alice Harikalar Diyarinda`ya orda gidilecek artik mecburen http://www.imax.com.au/home/
Yazicam yine...

1 yorum:

  1. Enteresan bir ingilizceleri var :) örnek : tüüü diye bir telaffuz seni şaşırtmasın ingilizce meali two bildiğin 2 ..Oku : tuu
    Ama bizim Avustralya aşığı kuzenler tüüü diyor...Tükürür gibi aynı dedim bütün ciddiyetleriyle olabilir ama öyle dediler :)) tüüüüü :))

    Ebru ( Kuzen olan :)

    YanıtlaSil